ANM: Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării

Anunțul ANM

Instabilitatea atmosferică se va extinde în mare parte din ţară începând de joi după-amiaza, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Codul galben vizează Capitala şi alte 34 de judeţe până vineri dimineaţa la ora 6:00.

Joi, 13 iunie, de la orele după-amiezii, vremea se strică radical în aproape toată țara. În 34 de județe se așteaptă fenomene meteo extreme: furtuni puternice, vijelii cu rafale violente, averse torențiale și căderi de grindină.

Un cod galben emis de ANM intră în vigoare la ora 17.00 și e valabil până vineri dimineață la ora 06.00. În acest interval, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

În zonele enumerate vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină.

Tot joi, va fi în vigoare și un cod galben de caniculă. Acesta vizează 15 județe din sudul și sud-estul țării. Aici, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed