ANM – Numărul judeţelor aflate sub cod roşu de caniculă creşte. Este afectat și Bucureștiul

Numărul județelor aflate sub avertizare cod roșu de caniculă crește duminică, fiind afectată și Capitala. Meteorologii precizează că la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat este valabil duminică pentru Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei, unde valul de căldură se va menține, dar va diminua ca intensitate.

În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Mai multe regiuni se vor afla duminică sub avertizare cod portocaliu, fiind anunțate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Caniculă sub cod roșu în sudul țării

Tot duminică, este valabilă o avertizare cod roșu, ANM anunțând val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală).

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed