AcasăEconomieANSVSA: Aproape 16.000 de porci au fost afectaţi de pesta porcină, în...

ANSVSA: Aproape 16.000 de porci au fost afectaţi de pesta porcină, în ultima săptămână, în România

“În data de 28 aprilie 2021 sunt active un număr de 345 de focare de pestă porcină active (PPA) din care 10 focare în exploataţii comerciale şi 4 focare în exploataţii comerciale de tip A (n.r- exploataţie deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii), fiind afectate un număr de 153.309 de porcine (animale afectate din focarele active)”, se arată în comunicatul ANSVSA.

În intervalul 23 -28 aprilie 2021 au fost înregistrate 22 de focare noi de PPA şi au fost stinse 45 de focare de PPA.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.570 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

“În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA, în colaborare cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor, a lansat o nouă campanie de conştientizare în rândul populaţiei asupra pericolului răspândirii pestei porcine africane. Această campanie s-a materializat prin realizarea unui .

 

Ultimele Articole