AcasăEconomieAntibiotice Iaşi şi-a majorat exporturile de şapte ori în urma participării, timp...

Antibiotice Iaşi şi-a majorat exporturile de şapte ori în urma participării, timp de 20 de ani, la cel mai mare târg din lume al industriei farmaceutice

Directorul general Ioan Nani a precizat că ţinta companiei este ca, până în 2025, ponderea exporturilor să depăşească jumătate din cifra de afaceri.

Producătorul ieşean de medicamente este prezent la Frankfurt, în perioada 1-3 noiembrie, la cel mai important eveniment expoziţional al industriei farmaceutice mondiale, CPhI Worldwide, conducerea companiei precizând că “prezenţa continuă la acest târg timp de aproape 20 de ani a determinat o multiplicare de peste şapte ori a exporturilor”.

“Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiţionali, dar şi să ne facem cunoscuţi unor potenţiali parteneri, pentru a ne susţine obiectivele de afaceri pe termen lung. Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50 la sută din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanţăm trei-patru investiţii extrem de importante în noi site-uri de fabricaţie şi un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menţine contacte deschise pentru aceste investiţii”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Delegaţia Antibiotice Iaşi la CPhI Worldwide este formată din specialişti în domeniile cercetării-dezvoltării, import, export şi dezvoltarea afacerilor.

Compania Antibiotice a anunţat că vizează accelerarea dezvoltării pe piaţa internaţională, participarea constantă la expoziţia CPhI Worldwide fiind “un adevărat motor de creştere a exporturilor”.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în Marea Britanie, Antibiotice Iaşi a reuşit, prin câştigarea licitaţiilor regionale organizate de autoritatea NHS (National Health Service), să deţină o cotă de piaţă de aproximativ 30 la sută calculată la nivelul consumului anual naţional pentru un medicament antiinfecţios cu administrare injectabilă – Amoxiplus® (amoxicillinum/acid clavulanicum).

“În Statele Unite ale Americii, Antibiotice a devenit unul dintre principalii furnizori de medicamente antiinfecţioase sterile injectabile. Afacerea s-a consolidat în timp, prin creşterea numărului de produse înregistrate în această ţară şi printr-o acoperire teritorială extinsă asigurată de colaborarea cu mari patru parteneri-distribuitori. Pentru Nafcilină, de asemenea un medicament antiinfecţios injectabil, compania Antibiotice deţine o cotă de piaţă de 27 la sută pe piaţa SUA (conform datelor de piaţă IQVIA). În Vietnam, o piaţă accesată în urmă cu 10 ani de Antibiotice, pentru gamele de produse Ampiplus® si Amoxiplus®, compania detine o cotă de piaţă de 42%, respectiv 33% din consumul naţional”, au afirmat şefii Antibiotice Iaşi.

Totodată, pe lângă exportul de medicamente antiinfecţioase injectabile, Antibiotice îşi propune să devină un producător internaţional consacrat pentru produse topice (dermatologice) şi produse sterile (soluţii şi pulberi sterile injectabile) şi, de asemenea, să-şi menţină statutul de lider mondial în producţia substanţei active Nistatină.

Antibiotice Iaşi exportă produse în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Ultimele Articole