Antonescu: Nu a avut şi nu va avea loc o negociere cu preşedintele României pe tema justiţiei

0
Antonescu: Nu a avut şi nu va avea loc o negociere cu preşedintele României pe tema justiţiei

El a subliniat, într-o conferinţă de presă, că PNL rămâne fidel, în cadrul Uniunii Social Liberale, principiului existenţei unei justiţii independente pe care o consideră definitorie într-un stat de drept şi pentru o democraţie europeană reală.

 

Potrivit acestuia, puterea politică, Guvernul, fie că se bazează pe 50 la sută plus unu, fie pe 90 la sută, trebuie să aibă aceeaşi atitudine de respect faţă de aceste principii prevăzute în Constituţie, în programele politice ale partidelor componente, reafirmate clar în toate angajamentele politice făcute în faţa cetăţenilor şi care trebuie onorate.

 

În acest context, preşedintele PNL a subliniat că discuţia despre negocieri între partide, între actorii politici, între instituţiile politice, cu privire la numirea celor doi procurori sunt în afara acestor principii şi chiar a reglementărilor legale.

 

Antonescu a subliniat că PNL, care şi-a asumat în cadrul coaliţiei şi Guvernului Ministerul Justiţiei, a făcut încă dinainte de parlamentare o alegere pe are o susţine şi astăzi – desemnarea ca ministru al Justiţiei a unei persoane “perfect independente politic, a unui magistrat cu reputaţie cunoscută şi recunoscută în această zonă a celor care fac magistratură, o persoană a cărei competenţă profesională şi independenţă politică nu pot fi puse în discuţie”.

 

El a adăugat că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, împuternicit de Constituţie şi de lege în această privinţă, ştie mai bine decât partidele politice pe cine şi cum să propună.