AcasăEconomieAntonio Andruşceac, liderul deputaţilor AUR: Ne vom opune unui buget luat din...

Antonio Andruşceac, liderul deputaţilor AUR: Ne vom opune unui buget luat din nou pe persoană fizică de guvernarea Nicu şi Marcel

„Aşteptăm să vedem în bugetul ţării, nu ca în precedentul exerciţiu financiar, că acele proiecte benefice pentru ţară pe care le va depune opoziţia vor fi luate în seamă, vor fi dezbătute şi se vor aloca bani, pentru că toţi tragem şi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie. Nu suntem de acord şi ne vom opune unui buget luat din nou pe persoană fizică de ceea ce spunea dl Ciolacu că e guvernarea Nicu şi Marcel”, a afirmat Antonio Andruşceac, conform unui comunicat de presă al partidului.

 

Deputatul AUR a criticat faptul că în bugetul pentru anul viitor Guvernul alocă fonduri generoase la apărare şi servicii, în vreme ce educaţia primeşte cel mai mic procent din istoria recentă a acestei ţări.

 

„Ministerul Apărării ar urma să beneficieze de un buget de 35,2 miliarde lei, cu 52% mai mult decât anul trecut. Aceşti bani vor ajunge doar pentru achiziţia de aparatură, din păcate veche, cu care să ne lăudăm doar la parade şi în acest fel nu va fi încurajată şi industria de armament din România. Atunci am putea spune că aceşti bani sunt nişte cadouri sau nişte bani aruncaţi pe geam. Ministerul Educaţiei, în schimb, va primi doar 32,5 miliarde lei, adică 2,1% din PIB al ţării, ceea ce reprezintă cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă. Cam aşa vede actualul Guvern că vom ajunge să avem o Românie educată”, a completat Andruşceac.

 

El a atras atenţia că prognozele din bugetul naţional sunt mai mult decât optimiste faţă de prognozele pe care le primim şi din partea Comisiei Europene

 

„Creşterea economică prevăzută în buget este de 2,8%, în vreme ce Comisia Europeană prognozează o creştere de doar 1,8%. Deficitul bugetar anunţat de Guvern este de 4,4%, în vreme ce Comisia Europeană prognozează un deficit de peste 5%”, a conchis liderul deputaţilor AUR. 

 

Ultimele Articole