x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(16) "instant-articles"

Antreprenorii au găsit soluția: Zeci de oameni le-au virat bani

Trei sferturi dintre tinerii antreprenori români se plâng că principalul obstacol în calea afacerii visate este lipsa banilor pentru investiția inițială.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.10.2019, 11:09

 

Unii au reușit să rezolve problema cu ajutorul unor platforme de strângere de fonduri, o metodă adoptată din Occident. Își anunță planurile pe internet și cer susținere financiară. Cei care contribuie la lansarea afacerii vor fi cei dintâi care vor primi produsul său serviciul astfel realizate, scrie ProTV. 

Pe una dintre platformele româneşti de strângere de fonduri pentru începerea unei afaceri – aşa numitele crowdfunding – mai mulţi prieteni au prezentat o serie de jucării educative. Tinerii au anunţat că se apucă de producţie dacă reuşesc să strângă într-o lună 7.500 de euro. Zeci de oameni le-au virat banii în avans pentru jucării, astfel că ţinta a fost depăşită.

Alice Ferentz, reprezentantul unei companii: ”Cea mai mică donaţie a fost de 13 euro, care a fost primul pachet de recompense, o jucărie. Cea mai mare, am avut un pachet mai mare de jucării în valoare de 1.218 euro. Am găsit clienţii înainte să producem.”