AcasăEconomieAntreprenorul media Byron Allen a dat în judecată McDonald's pentru că ar...

Antreprenorul media Byron Allen a dat în judecată McDonald’s pentru că ar fi minţit când a afirmat că se va promova în presa deţinută de afro-americani

Într-o plângere depusă săptămâna trecută la Los Angeles, Entertainment Studios Networks şi Weather Group, deţinute de Allen, au declarat că McDonald’s ”a minţit” atunci când s-a angajat, în mai 2021, să mărească cheltuielile publicitare naţionale în mass-media deţinută de afro-americani la 5%, de la 2%, până în 2024.

Allen a spus că ar şti dacă McDonald’s onorează acel angajament, deoarece Allen Media Group reprezintă mai mult de 90% din mass-media deţinută de afro-americani.

El a afirmat că s-a bazat pe angajamentul McDonald’s atunci când a căutat noi afaceri din partea companiei, doar pentru a fi respins.

Procesul solicită 100 de milioane de dolari plus despăgubiri punitive pentru presupusa încălcare de către McDonald’s a legii antifraudă din California, împotriva promisiunilor false.

Procesul lui Allen se adaugă procesului său federal de 10 miliarde de dolari, care acuză că practicile publicitare ale McDonald’s echivalează cu ”stereotipuri rasiale” care au încălcat legile federale şi din California privind drepturile civile.

Într-o declaraţie, McDonald’s a spus că este mândră de recordul său de investiţii în diverse comunităţi şi parteneri.

”Byron Allen depune procese fără temei, ca parte a unei campanii de defăimare publică împotriva companiei noastre, pentru a încerca să-şi acopere buzunarele. Nu vom fi constrânşi de aceste tactici ”in terrorem” şi ne vom apăra energic”, arată comunicatul.

Allen a spus în propria sa declaraţie: ”În timpul mişcării Black Lives Matter, sute de corporaţii au făcut angajamente faţă de America Neagră… McDonald’s este una dintre acele corporaţii care a minţit şi a făcut promisiuni false”.

Într-un document judiciar din 21 aprilie, avocaţii McDonald’s au declarat că medierea pentru soluţionarea procesului de 10 miliarde de dolari al lui Allen a eşuat şi l-au acuzat că a încercat ”să hărţuiască şi să descrie McDonald’s într-o rezoluţie nemeritată”.

McDonald’s a citat o scrisoare deschisă pe care Allen a publicat-o în Chicago Tribune pe 19 aprilie, cu o zi înainte de discuţiile programate, atacând presupusul său ”rasism sistemic oribil împotriva oamenilor de culoare”.

Scrisoarea solicita, de asemenea, înlocuirea directorului general Chris Kempczinski şi a consiliului de administraţie al McDonald’s.

Un purtător de cuvânt al lui Allen nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, luni.


 

 

Ultimele Articole