x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Anunț ciudat pe OLX: Se vinde o rafinărie

Steaua Română din Câmpina, cea mai veche rafinărie din România, a fost scoasă la vânzare pe cel mai mare site de mică publicitate din România. Conducerea societăţii neagă că rafinăria este de vânzare.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 10.08.2018, 12:03

Conform anunţului postat pe OLX, preţul de vânzare este de 10.300.000 euro, iar vânzarea se face ”în reorganizare, prin negociere directă”. Anunţul de vânzare este însoţit de explicaţii cu privire la instalaţiile pe care încă le mai deţine Steaua Română. ”Rafinaria este un complex industrial ce include un sector de producţie şi livrare produse petroliere şi un sector de producţie şi distribuiţie utilităţi. Instalaţiile pentru rafinarea ţiţeiului existente în incintă sunt: Instalaţia distilare atmosferică şi în vid DAV – capacitate 400.000 t/an; instalaţie distilare în vid DV – capacitate de proiect 138.000 t/an; instalaţie fabricare parafina – capacitate 15.000 t/an; instalaţie de amestecare finisare produse expediate; instalaţiile pentru producerea şi distribuţia utilităţi sunt:  instalaţie demineralizare – capacitate proiect 2 linii x 80 mc/h; instalaţii de alimentare cu apă şi producere abur – 2 cazane 25t/h abur supraincalzit şi 1 cazan 17t/h abur saturat; instalaţie produse speciale – ape reziduale – debit 750 mc/h”, se arată în anunuţul de vânzare.

Contactat telefonic, directorul rafinăriei din Câmpina nu confirmă infromaţia şi spune că cel mai probabil cineva ”a vrut să-şi treacă în portofoliu şi vânzarea unei rafinării”.

Articolul integral pe ADEVĂRUL