x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Anunț de ultimă oră! Casoletele ar putea fi INTERZISE

Anunţul a fost făcut de ministrul mediului, care spera astfel că oamenii vor fi descurajaţi să le mai folosească şi că vor veni la cumpărături cu plase de acasă. Noua taxă ar putea aduce la buget peste 700 de milioane de lei. Oficialii promit, ca în curând, vor elimina de pe piaţă toate produsele din plastic de tipul paharelor şi tacâmurilor, de unică folosinţă. Între timp, România reciclează doar 16% din deşeurile produse, de trei ori mai puţin faţă de media Uniunii Europene.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.07.2019, 7:43

După ce au interzis fabricarea şi comercializarea pungilor de transport subţiri, cu mâner, de la 1 iulie 2019, autorităţile şi-au dat seama că pe piaţa sunt multe alte pungi fără mâner. De exemplu cele de la raioanele de fructe şi legume ale magazinelor. Aşa că vor acum să taxeze cu 15 bani – orice pungă, scrie ProTV. 

 

Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului: “Se pune pe toate tipurile de plastic, indiferent de grosime sau de mărime. Nu se scumpeşte nimic pentru că plasa aceea vă veţi duce cu ea acasă şi vă veţi întoarce la magazin ca să puneţi în ea produsele cumpărate”.

 

În plus, oficialul a vorbit şi despre taxarea sau chiar interzicerea casoletelor şi caserolelor de la raioanele de brânzeturi, măsline, prăjituri. Cei care reciclează cu adevărat sunt încă puţini – doar 16% din toate deşeurile sunt recuperate şi refolosite, potrivit datelor oficiale.