x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

ANUNŢ de ultimă oră despre toate autostrăzile din România

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutere, a anunţat ce se va întâmpla cu spaţiile de servicii aflate pe autostrăzi, tronsoane în lungime totală de circa 757 km.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 07.07.2018, 11:30

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru completarea art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2003 pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – SA prin reorganizarea Regiei Autonome „Administraţia Naţională a Drumurilor din România”. Odată cu noile modificări, oficialii CNAIR vor putea încheia, în condiţiile legii, contracte de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii pe terenurile proprietate publică a statului român destinate spaţiilor de servicii situate de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor expres, în scopul asigurării de servicii necesare desfăşurării traficului rutier, precum şi a altor activităţi economice.

 

În prezent, standardele de proiectare ale autostrăzilor din România au fost aliniate la standardele europene, în principal la „TEM Standards and Recommended Practice – 2002” care recomandă, printre facilităţile pe care trebuie să le prezinte o autostradă, şi construirea spaţiilor de odihna (parcari) şi a spaţiilor de servicii.

 

„Dotările şi combinaţiile de servicii necesare care trebuie asigurate în spaţiile de servicii aflate pe tronsoanele de autostradă construite în România sunt specificate în (i) Normativul Tehnic PD 162-2002, aprobat prin Ordinul Ministrului transporturilor construcţiilor şi turismului nr.622/23.10.2003 şi întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr.82/1998 de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr.43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, (ii) în Normele tehnice privind proiectarea, construirea şi modernizarea drumurilor aprobate prin Ordinul Ministrului transporturilor nr. 1296/2017 şi Acordul European asupra marilor drumuri de circulaţie internaţională.Cu excepţia spaţiilor de servicii de pe ruta Bucureşti-Cernavodă (A2), unde au fost concesionate lucrările şi seriviciile la nivelul anilor 2008-2009, în prezent, spaţiile de servicii finalizate situate pe autostrada Nadlac – Sibiu (A1) şi pe autostrada Cernavodă – Constanţa (A2) oferă utilizatorilor un nivel minim de servicii (staţii mobile de distribuţie carburanţi şi comercializarea de produse alimentare şi non alimentare).

 

Articolul integral pe CAPITAL.