x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.0974
string(7) "general"

Anunț șoc al ministrului Sănătății: Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Mergem din ușă în ușă

Victor Costache a anunțat, într-un interviu acordat Știrilor Pro TV, că programul de testare al bucureștenilor va demara în curând, astfel că o serie de echipe vor merge din ușă în ușă după modelul Coreei de Sud.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.03.2020, 20:24

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

 

Mai mult, Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara. Totodată, de mâine, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

 

Echipele de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” lucrează deja la finalizarea proiectului prin care toți bucureștenii vor fi testati pentru Covid-19.

 

Ministrul Sănătății face un apel atât la populație, cât și la medicii să facă eforturi suplimentare în această perioadă extraordinară.

 

„Dacă până acum 2 luni puteam merge la vizită în spital în grup, medicii așa făceam, în momentul de față totul se schimbă. Doar chirurgii aveau măști, acum toată lumea trebuie să poarte. Corpul medical trebuie să înțeleagă că trebuie să ne schimbăm felul în care abordăm pacientul. Guvernul va da o hotărâre mâine, prin care va autoriza producția de biocide pentru Oltchim și Farmec. Astfel va fi acoperită nevoia de dezinfectanți în toate spitalele din țară”, a completat Costache.