x


 • EUR
  4.6669
  USD
  4.0761
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  5 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34203 hPa
string(8) "economie"

Anunțul făcut de ambasadorul SUA: Republica Moldova este înaintea României

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a afirmat, vineri, că un raport realizat de Banca Mondială, publicat în urmă cu câteva zile, indică faptul că Republica Moldova se află în fața României în ceea ce privește climatul de business și a precizat că acesta este un lucru care pe el l-ar îngrijora.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.11.2017, 12:59 | Actualizat: 03.11.2017, 12:59

„Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business nu doar în România, ci în toate țările din lume, arată că unele țări și-au îmbunătățit poziția, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puțin mai sus decât România în ceea ce privește abilitatea țării și a companiilor de a face operațiuni aici și a se bucura de un mediu favorabil. Faptul că Republica Moldova are o poziție mai bună decât România este un lucru care pe mine m-ar îngrijora”, a afirmat Hans Klemm la evenimentul „Topul Național al Firmelor Private din România”.

 

Diplomatul american a menționat că a stat de vorbă cu reprezentanții IMM-urilor din mai multe zone ale țării, aceștia spunându-i că principalele obstacole în calea dezvoltării sunt infrastructura și accesul la piață și forța de muncă.  Totodată, ambasadorul SUA a ținut să sublinieze că IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii.

 

„Sunt sursă de inovație, reprezintă spiritul antreprenorial, ele au puterea de a eșua și de a învăța din greșeli, de a se ridica din nou pentru a avea succes. Este important să existe stabilitate, predictibilitate, transparență, analiză de cost-beneficiu pentru măsurile luate”, a punctat Klemm.