x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Anunțul făcut de americani: “O intervenţie militară e posibilă”

Secretarul de stat american Mike Pompeo va aborda situaţia din Venezuela la începutul săptămânii viitoare cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în cadrul unei reuniuni în Finlanda, a anunţat joi un responsabil american, citat de AFP. Cei doi urmează să participe luni şi marţi la reuniunea ministerială Consiliul Arctic din Rovaniemi, în nordul Finlandei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.05.2019, 6:47

Mă aştept ca secretarul de stat şi el (Lavrov) bineînţeles să aibă ocazia să discute’ şi ‘Venezuela face parte din această discuţie’, a declarat presei, sub rezerva anonimatului, responsabilul citat.

 

Ei vor discuta mai pe larg despre ‘îngrijorările noastre privind atitudinea Rusiei în special faţă de Ucraina şi cu siguranţă faţă de Venezuela’, a adăugat acesta.

 

În cursul unei convorbiri telefonice avute miercuri cu Serghei Lavrov, Mike Pompeo a acuzat Moscova că are o atitudine ‘destabilizatoare faţă de Venezuela şi faţă de relaţiile bilaterale SUA/Rusia’, potrivit Departamentului de Stat. Şeful diplomaţiei americane a cerut de asemenea Rusiei să pună capăt sprijinului său pentru Nicolas Maduro.