AcasăEconomieFinante PersonaleAnunțul făcut de furnizori în legătură cu facturile la energie electrică

Anunțul făcut de furnizori în legătură cu facturile la energie electrică


Facturile la energie electrică vor sosi cu întârziere în perioada următoare. Mai mulți furnizori și-au anunțat deja clienții că își adaptează sistemele informatice, după ce plafonul pentru consum a fost modificat.


Totoată, parlamentarii urmează să voteze și alte schimbări, așa că nu este exclus ca într-o lună să primiți două facturi. Dacă nu le puteți achita, puteți cere amânarea sau plata în rate.

„Facturile aferente consumului de energie începând cu 1 septembrie ar putea fi emise cu întârziere”, precizează compania Enel într-un mesaj transmis clienților. Compania estimează că facturile vor începe să vină de la mijlocul lunii octombrie. 

Și Electrica Furnizare anunță posibile întâzieri, atât pentru facturile în format fizic, cât și pentru cele electronice. 

Companiile trebuie să își adapteze sistemele informatice pentru că de la 1 septembrie, ordonanța care plafonează prețurile la energie a fost modificată. A fost introdus un nou prag, de 255 de kwh. Cei care îl depășesc plătesc diferența până la 300 de kwh la prețul din contract.

Laurențiu Urluescu, Asociația Furnizorilor de Energie din România: „Sunt sigur că majoritatea furnizorilor vor întârzia facturile. Acum depinde de fiecare furnizor, cât de repede se mișcă să facă upgrade la sistemul informatic. Vorbim de 10 milioane de clienți, nu e așa de simplu. Noi avem o situație delicată în amonte, respectiv decontarea întârziată de către stat și atunci interesul nostru e să încasăm cât mai rapid”

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.