AOAR: Constructii, retail, imobiliare, domeniile afectate de criza financiara

0
AOAR: Constructii, retail, imobiliare, domeniile afectate de criza financiara

 “Pana si sectorul imobiliar de lux va fi afectat semnificativ de criza din cauza scumpirii creditelor. Totodata, in prezent exista un excedent de spatii comerciale in Romania”, a precizat Pogonaru.

Potrivit presedintelui AOAR, pentru ca efectele crizei sa fie mai putin resimtite in Romania, ar trebui publicat bugetul de stat pentru anul 2009, precum si organizarea unei dezbateri publice pe tema bugetului de stat previzionat pentru anii 2010-2013. “AOAR isi exprima preocuparea fata de lipsa de previziune a politicii fiscale si de posibilitatea schimbarii regulilor in contextul unei lipse de resurse financiare”, a precizat Pogonaru.

De asemenea, Asociatia reaminteste obligatia Romaniei, ca stat membru al UE, de a prezenta public bugetul de stat pentru o perioada de minimum trei ani, ca masura cuprinsa in Planul National de Reforma, document analizat de Comisia Europeana. De asemenea, oamenii de afaceri sustin ca este necesara imbunatatirea semnificativa a sistemului de cheltuire eficienta a banului public, prin eliminarea rectificarilor bugetare si prin reducerea structurilor birocratice.

Pogonaru a mai declarat ca, in urma unor negocieri, doua partide si-au anuntat intentia de a adopta taxa pe profituri exceptionale pentru companiile extractive si de a analiza fiecare domeniu in parte, pentru a putea identifica ce facilitati fiscale pe fiecare domeniu pot fi oferite pentru mentinerea investitorilor.