AcasăEconomieApă potabilă furnizată după program, în zece comune din judeţul Iaşi /...

Apă potabilă furnizată după program, în zece comune din judeţul Iaşi / Măsura a fost impusă din cauza consumului ridicat de apă

În două localităţi din judeţul Iaşi, Belceşti şi Gropniţa, apa potabilă este furnizată doar patru ore pe zi, respectiv două ore dimineaţa şi alte două ore seara. În alte opt localităţi, apa ajunge la consumatori câteva ore zilnic. 

Este vorba despre comunele Hărmăneşti, Coarnele Caprei, Lespezi, Tătăruşi, Deleni, Focuri, Todireşti şi de localitatea Blăgeşti care aparţine de municipiul Paşcani. Măsura este aplicată în unele localităţi până pe 15 iunie, dar există şi comune care vor primi potabilă după program până pe 5 iulie.

 

Potrivit societăţii APA VITAL Iaşi, decizia se impune din cauza creşterii consumului de apă. 

 

„Resursele din rezervoarele de înmagazinare APAVITAL se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora”, precizează reprezentanţii APA VITAL Iaşi.

 

Conducerea societăţii avertizează că există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situaţie în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. 

 

Consumatorii sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă potabilă pentru perioadele de întrerupere. 

 

Apa potabilă a fost furnizată cu restricţii în zeci de comune ieşene şi pe parcursul verii trecute din cauza secetei.

Ultimele Articole