x


  • EUR
    4.8387
    USD
    4.3203
string(10) "imobiliare"

Apare un ORAŞ ÎN INTERIORUL Bucureştiului

Primăria Sectorului 5 a lansat astăzi în cadrul târgului imobiliar Exporeal de la Munchen proiectul de dezvoltare urbană din zona Antiaeriană a Bucureştiului, aprobat recent în Consiliul Local, cu scopul atragerii de dezvoltatori interesanţi.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 09.10.2018, 15:33

Proiectul Centenarului, cum a fost botezat de autorităţi, ar trebui dezvoltat pe un teren de 110 hectare aflat în administrarea Sectorului 5. În această primăvară, primăria a primit consultanţă pe acest proiect de la Banca Mondială.

 

Dezvoltarea proiectului gigant, considerat cea mai dezvoltare urbană din sud-estul Europei, presupune iniţial elaborarea planurilor urbanistice şi lansarea concursurilor internaţionale de soluţii pentru dezvoltarea urbanistică, etapă iniţiată astăzi la târgul imobiliar.

 

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat că are deja finanţarea guvernamentală aprobată pentru construirea a 14.760 de locuinţe, construirea unei maternităţi, construirea unei săli polivalente şi a unui bazin olimpic de înot. La începutul acestei luni, primăria a predat Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) terenul necesar dezvoltării primelor opt blocuri de locuinţe.

 

În paralel cu acest demers, se va urmări demararea investiţiilor în parteneriat public-privat pentru construirea a minim 10.000 de apartamente, construirea de facilităţi pentru birouri şi afaceri, construirea de facilităţi publice şi zone de recreere. În proiect este prevăzut ca 40% din teren să fie alocat pentru parcuri, zone verzi şi spaţii de relaxare.

 

Articolul integral pe CAPITAL