x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

Aplicaţie care îi ajută pe români să afle dacă au intrat în contact cu o persoană bolnavă

Aplicația se numește First Contact, este gratuită și funcționează deocamdată doar pentru utilizatorii de telefoane Android.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.11.2020, 15:40

A fost creată de o echipă de specialiști din Cluj, care le garantează utilizatorilor că datele lor personale sunt în siguranță, potrivit Europa FM.

 

Angajații de la Permise Suceava ascundeau mita în ligheane găleți și pereți. S-a găsit un milion de euro

 

Aplicația First Contact îi avertizează pe utilizatori dacă s-au aflat în preajma unei persoane infectate cu noul coronavirus, dar și cât timp au petrecut în apropierea acesteia, indiferent dacă o cunosc sau nu.

 

Germania vrea un acord UE prin care toate stațiunile de schi să fie închise până anul viitor

 

Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play și pentru a funcționa trebuie să ai permanent Blutooth-ul pornit la telefon, a explicat la Europa FM, coordonatorul proiectului, Dan Țeca.

 

Este important însă ca aplicația să fie folosită de cât mai mulți oameni, iar persoanele diagnosticate cu COVID-19 să încarce în aplicație rezultatul testului pozitiv. Datele personale sunt protejate – spune Dan Țeca.

 

Fiecare utilizator va primi un fel de nick-name format din cifre și litere, care se schimbă la fiecare sfert de oră. În momentul în care este diagnosticat cu COVID-19, el trebuie să introducă în aplicație anumite date.

 

Aplicația First Contact a fost deja testată de 600 de voluntari și proiecte similare funcționează deja cu succes în alte 20 de țări europene.