APM Covasna susţine că peste 90% din rampele de deşeuri din judeţ au fost închise

„Comunităţile locale s-au ocupat de rezolvarea problemelor gunoiului menajer, care trebuie transportat la cele două rampe care vor mai funcţiona până în anul 2017, şi anume Târgu-Secuiesc şi Sfântu-Gheorghe”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul APM, Cătălin Morar.

Potrivit reprezentanţilor APM, până în prezent aproximativ 92% din rampe sunt închise şi există mijloacele necesare pentru a realiza această operaţiune. Contractele de salubritate au fost încheiate cu trei operatori autorizaţi din judeţul Covasna.

În viitor, la nivelul judeţului Covasna va fi înfiinţat un depozit ecologic de deşeuri, pe o suprafaţă de aproximativ 16 hectare, între localităţile Moacşa şi Leţ, iar unităţile administrativ teritoriale din judeţul Covasna au întreprins demersurile în vederea constituirii unei asociaţii care va implementa şi gestiona un sistem judeţean de management integrat al deşeurilor.

Toate gropile de gunoi neconforme trebuie închise până la data de 16 iulie, în caz contrar România riscă penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri