AcasăEconomieApple pregăteşte primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm

Apple pregăteşte primele laptopuri cu chipset-uri pe 3nm

Următorul pas pentru cipurile Apple este trecerea la un proces de construcţie de 3nm, care ar trebui să aducă progrese semnificative atât în ceea ce priveşte performanţa, cât şi eficienţa energetică.

Comparativ cu cipurile pe 5nm, care sunt cele mai avansate cipuri ale momentului, viitoarele chipset-uri M3 pe 3nm ar urma să aducă un spor de performanţă de aproximativ 15%.

Notabil va fi şi câştigul energetic. Continuând comparaţia, cipurile pe 3nm ar urma să consume cu 30% mai puţină energie. Ţinând cont că modelele de MacBook Pro pe care Apple le va lansa marţi pe piaţă (cu M2 Pro şi M2 Max) promit o autonomie de până la 22 de ore, cu viitoarele cipuri autonomia s-ar putea deja apropia de 30 de ore.

Chipset-urile M3 vor fi fabricate de TSMC. Cel mai probabil, producţia va începe în Taiwan şi va continua, la un moment dat dat, la fabrica din Arizona.

Conform surselor Bloomberg, primele MacBook-uri cu M3 ar urma a fi lansate pe finalul acestui an sau la începutul anului viitor. Alături de acestea, tot cu M3 va fi lansat şi un iMac.

Ultimele Articole