AcasăEconomieApple va oferi suport pentru carduri virtuale

Apple va oferi suport pentru carduri virtuale

În codul versiunii beta 3 de iOS 16 au fost descoperite informaţii care arată că varianta finală a sistemului de operare va include suport pentru carduri virtuale, ce vor putea fi folosite în Safari şi în Apple Pay pentru cumpărături online şi la POS.

Oferite de unele bănci, cardurile virtuale reprezintă o măsură de securitate pentru plăţi în general şi pentru plăţi online în special.

Un card virtual oferă date valide pentru tranzacţii, altele decât cele ale cardului fizic, dar temporare. Numărul, data expirării şi codul CVC sunt disponibile doar pentru o scurtă perioadă de timp din momentul în care utilizatorul cere folosirea unui card virtual pentru o plată.

Un card virtual poate fi folosit pentru o singură plată. La următoarea plată va fi generat alt card virtual şi tot aşa.

Suportul pe care iOS îl va oferi înseamnă că utilizatorul nu va trebui să introducă manual la fiecare plată alte date. În schimb, Safari şi Apple Pay vor prelua şi folosi automat datele cardurilor virtuale, fără ca utilizatorul să aibă nevoie a şti măcar care sunt aceste date.

Utilitatea acestei facilităţi va depinde, însă, de cât de extins va fi suportul – ce carduri şi în ce regiuni vor fi suportate de iOS. Google a anunţat în mai că va oferi o funcţie similară şi a spus că va suporta cardurile Visa, American Express, Capital One, cu suportul pentru Mastercard urmând să ajungă mai târziu.

Ultimele Articole