Aprecierea Erste ridică valoarea de piaţă a SIF-urilor cu 193 de milioane EUR

0
Aprecierea Erste ridică valoarea de piaţă a SIF-urilor cu 193 de milioane EUR

Valoarea de piata cumulata a actiunilor BCR din portofoliile celor 5 SIF-uri a crescut in prima jumatate a lui Octombrie cu circa 193 de milioane de euro. Un calcul simplu poate fi realizat dupa datele ofertei facute de Erste salariatilor, de 1 actiune Erste, pentru 6 actiuni BCR.

Astfel, la sfarsitul lui Septembrie, cele 238 de milioane de actiuni BCR detinute de cele 5 SIF-uri, convertite in 39,78 milioane actiuni Erste, valorau circa 2 miliarde 126 de milioane de euro.

In primele 15 zile din octombrie, pe fondul cresterii pretului actiunilor Erste cu circa 9%, valoarea de piata a pachetelor detinute de SIF-uri la BCR a ajuns la 2 miliarde 319 milioane lei.

La sfarsitul lunii septembrie, conform raportarilor trimise catre Bursa de Valori Bucuresti, valoarea de piata cumulata a pachetelor de actiuni BCR, detinute de SIF-uri, era de circa 250 de milioane de euro. Practic, o actiune BCR este evaluata la aproximativ 3,8 lei, sau circa 1,14 euro pe actiune. In acelasi interval de timp, adica prima jumatate a lunii octombrie, valoarea de piata a celor 5 societati de investitii a crescut cu circa 260 de milioane de euro, de la 3,18 miliarde in 28 Septembrie, la 3,44 miliarde euro.