x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Ar putea apărea o nouă monedă în Europa!

Pe fondul tensiunilor cu UE, populiştii din Italia propun introducerea unei noi monede, pe lângă euro.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.06.2019, 14:22

Vice-premierul populist al Italiei, Matteo Salvini, a avertizat Uniunea Europeană că nu se va renunţa la tăierea taxelor şi are de gând să introducă o monedă nouă, alternativă monedei euro, indiferent ce ameninţări emite Bruxelles-ul, relatează Al Jazeera.

 

Potrivit lui Matteo Salvini, singura modalitate de a reduce datoria publică a Italiei este de a fi stimulată gresterea economică. Aceasta este o politică economică ce vine în directă opoziţie cu cea de austeritate, promovată de ţările din nordul Europei, în frunte cu Germania, în anii de după criza financiară.

 

“Cu tăieri, sancţiuni şi austeritate, nivelul datoriei, al sărăciei, insecurităţii şi al şomajului au crescut. Trebuie să facem opusul”, a declarat Salvini.

 

Pe 5 iunie, Comisia Europeană a publicat un raport în care se arată că Italia nu îşi va atinge obiectivele de deficit bugetar nici în 2019, şi nici în 2020.

 

“Dacă copilului meu îi este foame şi îmi cere de mâncare, dar Bruxelles-ul spune ‘Nu Matteo, regulile UE spun că nu îţi poţi hrăni copiul’, credeţi că aş respecta regulile Bruxelles-ului sau credeţi că mi-aş hrăni copilul”, a adăugat Salvini, cunoscut pentru retorică să anti-europeană, anti-imigraționistă şi populistă.