AcasăActualitateArafat a publicat o înregistrare în care un presupus lider sindical le...

Arafat a publicat o înregistrare în care un presupus lider sindical le cere șoferilor pe ambulanțe să aducă la un protest cele mai vechi mașini

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut publică luni pe contul său de Facebook o înregistrare audio despre care susține că reprezintă îndemnul transmis către colegi de un lider al sindicatului ambulanțierilor.

În înregistrare se aude un bărbat care transmite următorul mesaj:

”Cei 3 colegi care și-au exprimat dorința ca să ne ajute cu o ambulanță care să participe la miting, pentru a arăta starea tehnică a ambulanței. Vreau să vorbiți voi între voi și care e cea mai, cu cel mai mare număr de kilometri și care arată mai rău, ca să… Vreau ca să vorbiți voi între voi.
Oricum eu apreciez și noi apreciem dorința voastră de a arăta și acest, această formă de protest. Da? Vorbiți între voi. Cea care are mai mulți km la bord și care arată mai rău, vorbiți între voi”.

Arafat este vizat de un protest al Federația Sindicală Ambulanța, sindicat ai cărui lideri s-au întâlnit în perioada anterioară cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Să vedeți cum se manipulează informațiile despre achiziția ambulanțelor și cum încearcă Federația Sindicală Ambulanța să organizeze un miting având ca temă principală achiziția de ambulanțe, creând de fapt o impresie falsă că Departamentul pentru Situații de Urgență este cel de vină pentru că nu s-au semnat ultimele contracte subsecvente pentru achiziția de ambulanțe. Dacă vedem numărul ambulanțelor care s-au livrat în ultimii 4 ani( s-a zis că în ultimii 3 ani nu s-a livrat nicio ambulanță), asta spune Federația Sindicală Ambulanța, ceea ce nu este adevărat, inclusiv în ultimii 3 ani s-au livrat, dar dacă luăm cei 4 ani, Serviciile de Ambulanță au beneficiat de 821 de ambulanțe. Pe lângă cele 821 de ambulanțe, Primăria Municipiului București a mai achiziționat pentru Ambulanța București 106 ambulanțe. Deci asta ar însemna că vorbim deja de peste 900 de ambulanțe livrate Serviciilor de Ambulanță, mai degrabă 927 de ambulanțe livrate Serviciilor de Ambulanță livrate numai în ultimii 4 ani. Așa că, să spunem ca au fost Serviciile de Ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe, este cel puțin un lucru denigrator și fals la adresa Departamentului pentru Situații de Urgență. În aceeași perioadă, SMURD-ul a primit un număr de 386 de ambulanțe, deci în niciun caz SMURD nu a primit mai multe ambulanțe, ba a primit mai puține și este normal acest lucru fiind numărul cazurilor la care merge Ambulanța, iar SMURD-ul primind cam o treime aproape din ce a primit Serviciul de Ambulanță, un pic peste o treime, deci asta denotă că a fost și un echilibru în distribuirea ambulanțelor și în niciun caz nu a fost favorizat SMURD-ul”, a spus Arafat.

Reamintim că între Arafat și Rafila este un conflict DESCHIS pentru controlul politic asupra serviciilor de medicină de urgență.

”O să vă pun o înregistrare pe care mi-au trimis-o cel puțin 3 colegi de la serviciile de ambulanță, care este de fapt o înregistrare voce pe Whatsapp a liderului de sindicat, care explică ca la protest să se vină cu 3 mașini, care să fie cele mai proaste sau cele mai vechi, care arată cel mai rău și au cei mai mulți km. Adică, cu alte cuvinte, să scoatem 3 ambulanțe pe care să le arătăm populației și să spunem că așa arată tot parcul de ambulanțe din România. Eu mă bucur că am ajuns în posesia acestei înregistrări pentru că asta clarifică foarte multe, încă înainte să înceapă protestul pe care ei l-au promis. Așa că o să vă pun înregistrarea care este foarte scurtă, așa că o să înțelegeți totul, o să o repet chiar de două ori ca să se audă bine”, a mai spus Arafat.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.