Arafat vrea ca populația să fie pregătită pentru un dezastru: Să știm cum să reacționăm

0
Arafat vrea ca populația să fie pregătită pentru un dezastru: Să știm cum să reacționăm

 

”Noi nu vrem niciodată să ne confruntăm cu un dezastru, dar nimeni nu garantează că acest lucru nu se va întâmpla, scrie ProTV.

 

Și atunci cel mai bine este să fim pregătiți cât nu este o situație de urgență, ca la momentul când este o situație de urgență să știm cum să reacționăm.” – a spus Arafat, joi.

 

Întrebat de jurnaliști care este numărul exact de clădiri din București care ar fi în pericol de prăbușire în cazul producerii unui seism de magnitudine mare, secretarul de stat a spus că sunt aproximativ 270 de construcții marcate cu bulină roșie, însă, în opinia sa, numărul exact este mult mai mare, deoarece unele nu au fost analizate, în timp ce în altele s-au făcut modificări ale structurilor de rezistență despre care autoritățile habar nu au.

 

”Știm că există în București 300, 370, dacă nu greșesc, cifra de imobile care sunt cu bulina roșie. S-a discutat mult de acest aspect. Sunt multe clădiri care n-au fost analizate. Și mai mult, este o problemă și mai serioasă, sunt mulți care au făcut modificări în interiorul apartamentelor și au schimbat structuri de rezistență fără să ceară părerea arhitecților și acest lucru s-a întâmplat în anii 90 și în anii 2000.