Aranjarea restaurantului pentru evenimente speciale

Decorarea unei locații pentru un eveniment trebuie să fie realizată ca la carte deoarece este foarte important aspectul acesteia. Vei avea nevoie de diferite accesorii pentru a crea o atmosferă plăcută.

În funcție de tipul evenimentului vor exista diferite accesorii sau teme pe care le vei putea adopta pentru a te conforma cerințelor.

În acest articol vei găsi informații despre cum să îți decorezi locația la evenimente în perioada primăverii.

Decorarea restaurantului la evenimente de primăvară

Primăvara este un anotimp în care culorile vii si florile predomină, iar tocmai din acest motiv trebuie să existe cât mai multe decorațiuni de acest fel.

În funcție de evenimentul pe care îl găzduiești, una dintre cele mai importante decorațiuni este o vază cu flori impresionante pe care o poți pune pe fiecare masa a restaurantului tău.

De asemenea, vesela trebuie să se potrivească și cu restul elementelor. Farfuriile pot avea culori specific toamnei, sau chiar albe cu o inserție colorată pe margine.

Paharele pot fi simple sau colorate, dar bineînțeles fiind nevoie să fie mai multe tipuri de pahare disponibile, potrivite pentru fiecare tip de băutură servită.

Tacâmurile trebuie să fie în concordanță cu restul elementelor, existând posibilitatea de a alege tacâmuri standard, de culoarea inoxului sau de diferite culori.

Culorile potrivite pentru decorarea restaurantului

Culorile dominante în restaurantul tău în această perioadă trebuie să fie culori specifice primăverii, și anume culori vii, nu foarte închise. Acestea trebuie să se afle în strânsă legătură și cu restul elementelor ce se vor afla pe masă, și anume față de masă, culoarea farfuriilor etc.

Aranjarea mesei și a preparatelor

În aranjamentul unei mese formale există câteva reguli ce nu trebuie trecute cu vederea, cea mai importantă fiind simetria.

Vor exista mai multe farfurii la un eveniment, și anume farfuria charger, care va fi prima așezată pe masă, în centru. Următoarea este farfuria pentru felul principal de mâncare, așezată peste farfuria suport. Urmează farfuria pentru unt care se pune întotdeauna în stânga sus.

Furculițele se vor așeza în partea stângă: furculiță bază, furculiță salată și furculiță pește.

Cuțitele vor fi în partea dreaptă: cuțit bază, cuțit salată și cuțit pește.

Lingura trebuie să se afle în partea dreaptă lângă cuțite.

Lingura și furculița pentru desert se vor așeza deasupra farfuriei centrale.

Șervetul se poate plasa peste farfuria centrală, fiind trecut printr-un inel decorativ sau nu.

Pe masă trebuie să existe cinci pahare, și anume pahar apă, pahar șampanie, pahar vin roșu, pahar vin alb și pahar cocktail sau spirtoase.

De asemenea, pe masă trebuie să se regăsească o frapieră ce ajută la menținerea băuturilor reci.

În funcție de tipurile preparatelor culinare se pot adăuga în plus diverse accesorii ce ajută la servirea acestora.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed