Arena unde va evolua David Popovici în iulie nu e funcțională 100%

0

Arena Națională de Înot de la Otopeni, unde în luna iulie va avea loc Campionatul European de Natație pentru Juniori, la care va participa și supercampionul David Popovici, nu este funcțională 100%, conform Buletin de București.

 

Cel mai mare complex de natație din țară nu este 100% funcțional nici la un an de la recepția lucrării. Inaugurarea construcției începută acum 13 ani a fost tergiversată în repetate rânduri de administrația locală din Otopeni, care fie a întârziat branșamentele la utilități fie, mai nou, se chinuie să facă angajări cu două săptămâni înainte de prima competiție europeană de juniori unde campionul David Popovici are toate șansele să scrie din nou istorie”, se spune în publicația amintită.

În luna mai 2021, Primăria Orașului Otopeni a recepționat de la Compania Națională de Investiții cel mai mare complex de natație din România. Lucrarea, în valoare de 33 de milioane de euro – bani de la bugetul național –  a fost luată oficial în administrare de către orașul Otopeni, prin hotărâre de Consiliu Local, abia pe 26 noiembrie anul trecut, adică șapte luni mai târziu.

După alte patru luni, în ultima zi a lunii martie anul acesta, primarul Silviu Gheorghe supune la vot un proiect de hotărâre pentru înființarea unei noi structuri, cu 25 de posturi, pentru administrarea complexului. “Serviciul de Administrare a Complexului Sportiv de Natație Otopeni” primește un buget de 1 milion de euro pe an.

În total, de la recepția lucrării și până în acest punct trec aproape 12 luni, timp în care bazinul stă închis, se arată în publicația menționată.

Acest obiectiv a fost preluat anul trecut, tot în perioada de vară. De astă-vară și până acum, noi aici am funcționat cu toate echipele de operatori și am asigurat mentenanța întregului sistem și tuturor sistemelor, de fapt. Altfel, nici calitatea apei nu era așa, nici curățenie, sau poate climatizare”, a explicat într-un material video din 22 mai, primarul Otopeniului.

Cu alte cuvinte, Silviu Gheorghe spune că, deși nu a fost folosit de nimeni de mai bine de un an, complexul a avut nevoie de curățenie și aer condiționat.

 

Articolul integral pe BULETIN de BUCUREȘTI