x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

ARIR: Peste 100 de companii au făcut donații sistemului medical românesc

Peste 100 de companii active în România, dintre care 15 listate la bursă, au donat pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.04.2020, 12:50

La finalul lunii martie peste 100 de companii din România anunțaseră demersuri de sprijin al sistemului sanitar (dintre care 15 companii listate), în valoare de peste 12 milioane de euro (7 milioane de euro cele listate), susțin reprezentnații Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

 

Cele mai mari donații în bani au fost anunțate de către: Hidroelectrica (~2 mil.eur), Romgaz (~1,1 mil. eur), OMV Petrom și Banca Transilvania (1 mil. eur), Philip Morris (sub 1 mil. eur), Nuclearelectrica (0,7 mil. eur), BRD, BCR și ING (sub 0,5 mil.eur), urmate de Orange, Mega Image, Coca Cola. Dintre membrii ARIR regăsim, de asemenea, ALRO, Antibiotice, BRK Financial Group, Idea Bank, Purcari, Electrica și Teraplast. Altele, Dacia, Arctic, McDonald’s, Sanofi, eMAG, Unilever, sunt printre companiile care au sprijinit sistemul medical prin donații în natură, precum flote de mașini pentru spitale, mâncare pentru personalul medical, medicamente, aparatură și materiale medicale, produse dezinfectante.

 

“Implicarea în comunitate este un principiu de afaceri responsabile promovat de ARIR și suntem toți mobilizați în sprijinul autorităților și sistemului sanitar. În plus față de donațiile în bani, numeroase companii listate la Bursa de Valori București și nelistate din sectorul energetic, bancar și al utilităților au adoptat măsuri de sprijin al populației. Membrii ARIR din toate sectoarele de activitate au asigurat continuitatea activității și identificarea unor soluții care să permită repornirea cât mai curând posibil a economiei”, a declarat Daniela Șerban, președinte ARIR.

 

În funcție de sectorul din care fac parte, companiile s-au mobilizat și au implementat măsuri de siguranță a angajaților, a populației și în același timp de continuitate a afacerilor. În sectorul energetic au fost întreprinse acțiuni pentru a asigura branșarea locurilor de consum pentru cei veniți din străinătate și furnizarea fără incidente a energiei electrice. În sectorul farmaceutic companiile au adaptat producția pentru a răspunde nevoilor sistemului medical. Sectorul bancar a anunțat flexibilitate în sprijinul persoanelor fizice și juridice aflate în dificultate, precum și soluții pentru relansarea activității companiilor imediat ce contextul va permite acest lucru. Alte companii au solicitat avize de la autoritățile competente pentru noi produse necesare pentru a acoperi deficitul de materiale sanitare din România.