Armata fantomă a lui PUTIN! Costă puțin, e ușor de mutat și păcălește inamicul

Noile modele de simulatoare gonflabile de echipamente militare pentru armata rusă, care sunt create de specialiști dintr-o întreprindere de cercetare și producție (NPP)„RusBal” („balon rusesc”), au trecut cu succes testele din regiunea Arhangelsk, a anunțat acum câteva zile portalul warweapons.ru.

Ce trebuie să pregătești în caz de război, dezastru natural sau atac nuclear

Informația aceasta mai mult ca sigur nu atrage atenția, însă cunoscând tacticile armatei ruse de peste 100 de ani, ne dăm seama că avem de a face cu o ”maskirovka”, adică o doctrină militară pusă în aplicare la sfârșitul Imperiului țarist și continuată de regimurile comunist și post comunist.

Deghizarea

Maskirovka (”deghizare”) este de fapt o înșelăciune. Mecanismul este divers: camuflaj, negare, dezinformare, simulare, ascundere… „Surpriza are un efect uluitor asupra inamicului. Din acest motiv, toate operațiunile trupelor trebuie să fie realizate cu cea mai mare ascundere și rapiditate”, se arăta Regulamentul de câmp al Armatei Roșii din 1929.

În baza acestei să zicem doctrine lucrează și fabrica RusBal. Aceasta produce și livrează armatei ruse arme mai puțin cunoscute precum: tancuri, lansatoare de rachete și avioane, inclusiv MIG-uri… gonflabile! Acestea sunt de fapt niște momeli, niște capcane, dar care par niște arme foarte reale chiar și de la 300 de metri distanță. Se pot umfla, pentru ca apoi să dispară în câteva minute, conform unui text din The New York Times.

Publicația susține că ideea care stă la baza tacticii „maskirovka” este de a-l face pe inamic să bâjbâie, să nu-ți știe niciodată adevăratele intenții, să-ți permită tot timpul să negi orice activitate militară și să folosești toate mijloacele politice și militare pentru a avea un element-surpriză. Inamicul nu mai știe dacă este vorba despre soldați reali sau un tufiș sau un copac îmbrăcat în haine soldățești. Este un soi de minciună, o dezinformare politică la nivel înalt și o disimulare vicleană.

În plus, bombardarea unor false lansatoare de rachetă sau tancuri ar ține departe de focul inamicului armele reale ale Rusiei.

Scopul ultim al folosirii unor astfel de tehnici este, însă, de a influența luarea unor decizii, făcându-i pe comandanți să piardă timp prețios până analizează dacă e vorba de ținte reale sau false, se mai arată în publicația amintită.

Gonflabilul, mult mai ieftin

Există o expresie care spune: „Un soldat nu se satură niciodată de înșelăciune”. Dacă poți folosi iluzii pentru a deruta inamicul, este evident mai bine decât să folosești arme reale. Prin urmare, multe țări vor folosi tactici de înșelăciune pentru a câștiga. Până în ziua de azi, armata rusă încă folosește armamente precum tancurile gonflabile pentru a înșela inamicul.

Compania rusă RusBal a produs inițial numai baloane cu aer cald și jucării gonflabile pentru copii, dar acum este specializată în producerea de arme gonflabile de aceeași dimensiune ca și cele reale pentru armata rusă: tancuri, avioane de luptă, vehicule militare, lansatoare de rachete, corturi militare, chiar și stații radar.

La aproximativ 16.000 de dolari pentru un rezervor gonflabil, este mult mai ieftin decât un rezervor real care costă milioane de dolari și necesită ani de întreținere. BBC a raportat în 2010 că armele gonflabile ale RusBal conțineau materiale speciale care ar putea păcăli radarul inamic și camerele termice, făcându-le să creadă că sunt arme reale. Dar, odată cu progresul tehnologiei, este de văzut dacă această armă gonflabilă se poate ascunde de fotografia avansată și tehnologia de recunoaștere.

Makirovka în Ucraina

Armata gonflabilă este una dintre înșelăciunile puse în aplicare de armata rusă. În războiul din Ucraina, maskirovka a fost pe larg folosită. În 2014, în Crimeea au intrat niște indivizi în haine militare fără niciun semn distinctiv și au pus stăpânire pe pensinsulă. Care a trecut la Rusia, via un pseudoreferendum pentru independență. Acum, prin Kiev au fost depistați câțiva ruși care purtau haine militare ucrainene. Asta înseamnă ”ascundere” în manualul Maskirovka.

Rușii au tot insistat că ucrainenii produc, cu ajutorul americanilor, bombe biologice pentru a le utiliza împotriva lor. Ca de altfel și alte arme, pentru că Ucraina ar avea un uriaș plan de omorâre a rușilor. Asta înseamnă ”dezinformare” în manualul Maskirovka.
Tot la dezinformare intră și alegațiile Kremlinului cum că în Ucraina nu e invazie, că ucrainenii trag unii în alții, că țintele sunt alese cu delicatețe (adică blocuri, spitale, maternități, teatre, școli, grădinițe, mall-uri).
În largul Odesei, s-au observat o bună bucată de vreme arătările navelor de război sovietice. Din moment în moment, se aștepta ca acelea să lovească minunatul oraș de la Marea Neagră. Doar că s-au retras… Prin diverse zone vestice ale Ucrainei, inclusiv la Ismailul de peste Dunăre, au aterizat niște bombe de control. Astea înseamnă ”manevre demonstrative” în manualul Maskirovka, adică atac sau amenințare departe de forța de principală.
În WWII, în luptele contra Finlandei, sovieticii erau camulfați în uniforme albe. La Stalingrad, înainte de marea încercuire, Armata Roșie a recurs la diverse atacuri în scopul de a fi respinse pentru a da impresia că nu e capabilă se replice în forță. La marea bătălie a tancurilor de la Kursk, sovieticii au recurs de asemenea la atacuri false, la simulări etc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed