Armata Română va trimite echipe de medici în zonele de război, chiar în prima linie

0
Armata Română va trimite echipe de medici în zonele de război, chiar în prima linie

Colonelul dr. Ionel Oprea, șeful Direcției Medicale din MApN, ne-a precizat, joi, că din fiecare echipă medicală urmează să facă parte un chirurg, un ortoped, un anestezist și șase paramedici.

 

 

Numărul acestor echipe medicale nu este deocamdată cunoscut, fiind în funcție de solicitările aliaților din NATO. România nu poate decide unilateral să trimită o echipă medicală într-un teatru de război unde acționează Alianța Atlantică, dar poate face o ofertă în acest sens către NATO.

Șeful Direcției Medicale a subliniat că nu există probleme în selecționarea personalului medico-militar care ar urma să participe la misiuni în teatrele de război, întrucât, ca orice angajat al MApN, și un medic militar trebuie să accepte oricând o misiune de război. Membrii formațiunilor medicale vor fi supuși la teste medicale și psihologice înainte de plecarea în misiune, ca și militarii combatanți.

 

 

Armata Română are, în acest moment, 780 de militari în misiuni internaționale. Dintre aceștia, 629 se află în Afganistan.