Armata SUA a atribuit contractul pentru elicopterul său utilitar de generaţie următoare diviziei Bell a grupului Textron

Concursul ”Future Vertical Lift” al Armatei a avut ca scop găsirea unui înlocuitor, deoarece armata americană doreşte să retragă peste 2.000 de elicoptere utilitare UH-60 Black Hawk de clasă medie construite de compania Sikorsky începând cu anii 1970.

Armata are nevoie de o aeronavă capabilă să deplaseze aproximativ o duzină de militari pe o distanţă de 400 de mile marine.

”Suntem pregătiţi să oferim soldaţilor viteza şi raza de acţiune de care au nevoie pentru a concura şi a câştiga folosind cel mai matur, fiabil şi mai accesibil sistem de arme de asalt cu rază lungă de acţiune de înaltă performanţă”, a declarat Mitch Snyder, CEO-ul Bell, într-un comunicat.

Armata a spus că suma oferită iniţial a fost de 232 de milioane de dolari, dar primul lot de elicoptere, cu producţie redusă, va avea o valoare de 7,1 miliarde de dolari.

În cele din urmă, contractul are o valoare potenţială de aproximativ 70 de miliarde de dolari – de-a lungul deceniilor – în funcţie de câte elicoptere vor comanda Armata şi aliaţii SUA, a declarat armata reporterilor, luni seară.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri