AcasăActualitateSocialArtă și sport, în inima Bucureștiului, de Ziua Copilului

Artă și sport, în inima Bucureștiului, de Ziua Copilului

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului, începând cu 1 iunie, la București, vor avea loc o serie de evenimente cu și pentru copii. Trei dintre acestea, Festivalul KidZilla, Madrigal for babies și Art Safari Kids aduc în prim plan muzica, teatrul, jocurile, dar și sportul.

Festivalul KidZilla (1 iunie)

Opera Națională București, în parteneriat cu Obswim, organizează Festivalul KidZilla, un eveniment destinat copiilor și tinerilor, dar și părinților lor.

Festivalul se va desfășura la data de 1 iunie 2023, pe esplanada Operei Naționale București, între orele 08:00 și 20:00.

Intrarea este gratuită pentru toată lumea.

Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și Corul de Copii al Operei Naționale București vor prezenta în cadrul evenimentului momente artistice special dedicate Zilei Internaționale ale Copilului.

Editura Arthur, parte a grupului editorial ART, va fi prezentă cu un stand de carte în cadrul căruia va fi invitată autoarea cărții „Apă, Praf și Soare”, Adriana C. Grigore.

Începând cu ora 10:30, pe scenă vor dansa copiii Studioului de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, iar de la ora 10:50 vor prezenta un program tinerii artiști din cadrul Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Ora 11:15 va pune în prim-plan Corul de copii al Operei Naționale București.

KidZilla va aduce pe scenă sportivi și campioni remarcabili care îi vor inspira pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos.

Festivalul va găzdui un parc de distracții, piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații. De asemenea, vor fi organizate concerte, peste 15 ateliere pentru copii și părinți, plus multe alte surprize.

Află mai multe despre Festivalul KidZilla by Obswim pe site-ul evenimentului sau la numărul de telefon 0753 397 232.

Madrigal for babies (3 iunie)

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 11.00, un concert inedit, ce se adresează bebelușilor (copii cu vârste cuprinse între 0-12 luni) și mamelor acestora, precum și femeilor însărcinate.
Madrigal for babies are loc în spațiul magic al Circului Metropolitan București (Aleea Circului 15, București).

Concertul, dirijat de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal, este realizat în colaborare cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, specialist care profesează în calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctorandă a Universității de Arte din Berlin, subiectul cercetării ei fiind muzicoterapia.

Programul muzical cuprinde piese ca Greensleeves, Moon river și Cântec de leagăn, compuse, între alții, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert și Joseph Rheinberger.

Vor fi amenajate spații intime pentru eventualele momente în care mamele vor avea nevoie să alăpteze sau/și să schimbe copiii.

Concertul Madrigal for babies se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023.

Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Art Safari Kids (1-5 iunie)

Pe Lipscani numărul 18-20, arta și distracția alcătuiesc programul special al Art Safari Kids, în perioada 1-5 iunie.

Expoziții de jocuri și jucării, ateliere de pictură și desen, filme, spectacole și multe alte surprize sunt pregătite în parteneriat cu Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă” și Opera Comică pentru Copii.

Copiii intră gratuit (0-14 ani).

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.