x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(6) "social"

Artiștii îi cer premierului Orban ajutor de la stat în pandemie

O scrisoare deschisă, formulată de aproape o sută de trupe și cantăreți, a fost trimisă premierului Ludovic Orban în care i se cere să includă artiștii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural afectat de pandemie.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.11.2020, 14:56

„Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoare, potrivit Newsweek.ro.

 

Vlad Voiculescu îl atacă pe Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

 

„Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului.

Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști.

Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se precizează în scrisoare.

 

Poşta va livra la domiciliu permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor

 

Printre semnatari se regăsesc Compact, Anda Adam, Connect-R, Horia Brenciu, Delia, Paula Seling, Voltaj, Ștefan Bănică, Holograf.