x


  • EUR
    4.8288
    USD
    4.4163
string(7) "politic"

Așa se TUND banii la Cultură: Hair-stylişti angajați pe salarii lunare de peste 13.000 de lei

Sindicatul Angajaţilor din Ministerul Culturii "Culturalia" solicită premierului României, Ludovic Orban, să trimită Corpul de Control al Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Culturii, unde un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală "detaşări ilegale pe salarii uriaşe".

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.01.2020, 8:33

Sindicatul Angajaţilor din Ministerul Culturii “Culturalia” solicită premierului României, Ludovic Orban, să trimită Corpul de Control al Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Culturii, unde un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală “detaşări ilegale pe salarii uriaşe”.

 

Sindicaliştii susţin că “neregulile grave care s-au petrecut în cadrul instituţiei” au fost atestate de un raport oficial al Curţii de Conturi a României.

 

Potrivit sursei citate, persoanele detaşate din societăţi comerciale au ocupat funcţii de consilieri în cadrul Ministerului Culturii, pe salarii cuprinse între 6.600 şi 13.500 de lei/brut pe lună. Asta în condiţiile în care remuneraţia maximă prevăzută de grilele de salarizare era de aproximativ 5.000 de lei brut/lună.