AcasăExterneAsalt asupra Kievului! Lupte grele la aeoportul Hostomel! Tancurile au intrat în...

Asalt asupra Kievului! Lupte grele la aeoportul Hostomel! Tancurile au intrat în regiune dinspre Belarus

Lupte grele între armata rusă și cea ucraineană la aeroportul Hostomel (circa 30 km de Kiev), confirmate de consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliac pentru Bloomberg. El a spus că scopul Rusiei este să răstoarne actuala conducere a Ucrainei.

Articol inițial: Jurnalistul BuzzFeed News, Christopher Miller, a publicat pe Twitter un mesaj conform căruia autoritățile ucrainene au confirmat o operațiune de asalt aerian pe Aeroportul Internațional ”Antonov” din Hostomel, la 15 minute de capitala Kiev.

Și Bloomberg anunță că tancurile rusești au intrat în Regiunea Kiev, venind dinspre Belarus.

Totodată, BBC anunță că un fum negru a fost văzut peste sediul serviciilor secrete ale apărării ucrainene din centrul Kievului. Ucraina spune că unele dintre centrele sale militare de comandă au fost lovite de rachete rusești în această dimineață.

  • ”Confirmat de autoritățile ucrainene. O operațiune mare de asalt aerian cu elicoptere Mi-8 pe Aeroportul Internațional Antonov din Hostomel. Ministerul de Interne spune că Rusia a preluat controlul. Foarte periculos; este la doar 15 minute vest de șoseaua de centură a capitalei”, a scris jurnalistul citat și de The Guardian.

Ultimele Articole