ASF loveste iar in intermediari

Până la finele anului viitor brokerii de asigurare vor fi obligaţi să îşi majoreze capitalul la 250.000 de lei dar şi să constituie fonduri proprii în cuantum de 4% din primele intermediate, nu mai puţin de 15.000 de euro, arată un proiect de normă publicat de ASF. Brokerii spun că dacă actualul propiecte devine literă de lege, piaţa pe care o reprezintă va fi supusă chiar riscului de dispariţie.

 

„Dacă ASF va adopta proiectul de normă privind autorizarea şi funcţionarea brokerilor de asigurare în forma publicată joi, efectele asupra pieţei de brokej vor fi imediate şi devastatoare. Din cei peste 400 de brokeri de asigurare activi, în majoritate antreprenori români, probabil că doar foarte puţini vor mai putea ramâne în piaţă. Propunerile ASF vor restrângepiaţa locală de brokeraj şi vor readuce intermedierea în asigurări la niveluri mult inferioare chiar şi celor de dinainte de aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat preşedinteleasociaţiei nationale a brokerilor din asigurări (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

 

Potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise în 2013, în creştere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2012.

 

Valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele două categorii de asigurări a fost de 3,88 miliarde de lei, în urcare cu 7,77% faţă de anul 2012. Veniturile din activitatea de brokeraj s-au majorat cu 6,52% faţă de anul 2012, la 773,04 milioane de lei. Piaţa asigurărilor a atins 8,12 miliarde de lei în 2013, în scădere cu 1,6% faţă de anul precedent.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri