Asigurări pentru copii: 10.000 euro la 18 ani sau la căsătorie

0
Asigurări pentru copii: 10.000 euro la 18 ani sau la căsătorie

Fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unei companii de asigurări. Mai multe astfel de companii au planuri financiare pentru părinţii interesaţi de viitorul copiilor lor. Banii se acordă integral sau sub formă de rente, de la 14 la 27 de ani.

Pe lângă asigurările de viaţă tradiţionale, românii au început să încheie şi poliţe de asigurare pentru copii. Pentru ca suma acumulată până la majorat să fie de 10 mii de euro, părinţii trebuie să plătească o primă lunară medie de aproximativ 38 de euro în cazul în care copilul are 1 an şi de 120 de euro dacă are deja 10 ani. Primele pot fi achitate lunar, trimestrial, semestrial sau anual.

ING, Allianz Ţiriac, Aviva sau AIG sunt câteva din companiile care au astfel de produse. ING are două planuri financiare pentru copii: Debut 18 şi Academica. Debut 18 oferă şi protecţie în cazul decesului părintelui prin preluarea plăţii primelor de asigurare. Durata contractului trebuie să fie de minim 5 ani iar banii pot fi plătiţi copilului tot timp de 5 ani sub forma de rente sau toţi o dată.

Tot pe minim 5 ani se încheie şi poliţele Academica. Acestea îmbină protecţia specifică unei asigurări de viaţă cu acumularea de fonduri destinate susţinerii educaţiei copilului. Rentele anuale se pot plăti între 18 şi 27 de ani. Plata asigurii de rentă pentru studii – Start, de la Allianz- poate începe chiar de la 14.

Rentele pot fi plătite într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 10 ani până la vârsta de 25 de ani. Asigurarea pentru dotă de căsătorie a aceleiaşi firme se încasează la nuntă sau la expirarea poliţei, dacă beneficiarul nu s-a căsătorit între timp. Când încheie poliţa de asigurare, părintele trebuie să aibă vârsta de maxim 65 de ani, iar la data de maturitate a poliţei, cel mult 70 de ani. Planul de protecţie şi investiţii pe termen mediu şi lung Alfa de la AVIVA asigură suport financiar pentru plata studiilor, achiziţionarea unei case, cheltuieli de nuntă sau cumpărarea unei maşini.

Copilul poate fi asigurat din prima zi de viaţă şi beneficiază de protecţie până la vârsta de 25 de ani. Durata contractului nu poate fi mai mică de 5 ani iar acesta poate fi încheiat în lei, dolari sau euro. Programul de asigurare Comoara Ta de la INTERAMERICAN se poate încheia de la vârsta de 6 luni a copilului iar banii îi va primi între 18 şi 25 de ani.

Programul are trei variante implicând pe lângă asigurarea de bază asigurări suplimentare privind scutirea de plată a primelor în cazul decesului sau invalidităţii părintelui, sau în cazul spitalizării din accident sau a unor intervenţii chirurgicale pentru asigurat. Junior Extra de la AIG este un produs de economisire destinat copiilor cu vârsta între 1 şi 17 ani. Durata minimă a contractului este de 10 ani iar banii vor ajunge la copil când acesta împlineşte 18, 21 sau 23 de ani.