x


  • EUR
    4.7558
    USD
    4.1758
string(16) "instant-articles"

Asistații social ar putea fi FOLOSIȚI ca zilieri de firmele private

Românii care trăiesc din ajutoare sociale ar putea fi folosiţi ca zilieri de firmele private. Un proiect de lege depus la Parlament prevede ca toţi cei care fac muncă în folosul comunităţii să poată fi angajaţi de firme sau de persoane fizice pentru diverse activităţi. Banii pentru munca prestată ar urma să fie încasaţi de primărie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 5:50

De doi ani de zile Oana primeşte ajutor de la stat şi pentru asta 12 zile pe lună face muncă în folosul comunităţii. Spune că nu ar deranja-o dacă ar munci pentru o firmă şi nu pentru primărie.

 

Asistat social: Nu cred că ar fi mare diferenţă pentru că oriunde te-ai duce trebuie să munceşti, că ori la muncă în altă parte, ori la primărie, mi se pare că tot aceeaşi este.

 

Potrivit proiectului de lege, toţi angajatorii care au nevoie de forţă de muncă pe perioade determinate ar putea opta pentru folosirea asistaţilor social. Fiecare primărie ar urma să creeze o platformă online cu numele tuturor celor care primesc ajutor de la stat iar angajatorii îşi pot alege de acolo oamenii. Patronii cred că ideea e bună mai ales că găsesc greu muncitori.

 

Vasile Sârbu, administrator firmă: Mi s-a întâmplat să mă duc să caut oameni, chiar am avut nevoie zilele trecute să caut oameni pentru tratarea semințelor de floarea soarelui şi nu am găsit, şi m-am dus la şase kilometri de aici.

 

Asistaţii social ar putea munci și pentru persoane fizice, nu doar pentru firme. În contul muncii prestate, angajatorul ar urma să plătească o anumită sumă de bani către primărie. Pe unii primari ideea îi încântă.

 

Adrian Măhălean, primarul comunei Vărăşti: Este un lucru foarte bun pentru că, dezvoltându-se sectorul privat, ne dezvoltăm şi noi şi comunitatea… Dacă am primi de la societăţile respective o anumită sumă de bani ar putea compensa prin alte pârghii problemele noastre, ale administrației.

 

Legea urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului.