Miliardarul Dan Adamescu, în executare silită

73% din acţiunile Astra Asigurări, deţinută de firma Nova Trade a lui Dan Adamescu, sunt indisponibilizate.

 

Astra Asigurări a informat Bursa în legătură cu un litigiu comercial care a condus la suspendarea de la tranzacţionare încâ de dmineaţă. Recent, a emis un nou comunicat prin care confirmă existenţa unui dosar de executare şi cere prelungirea perioadei de suspendare.

 

Comunicatul vorbeşte despre “existenţa dosarului de executare nr. 377/010, prin care s-au indisponibilizat un număr de 52.657.615 acţiuni, reprezentând 72,683% din capitalul social, deţinute de către acţionarul majoritar (Nova Group-n.red.) la Societatea Comercială de Asigurare Reasigurare Astra SA”. De asemenea, se mai vorbeşte despre “existenţa unei disproporţii majore între pretinsa creanţă şi valoarea de piaţă a pachetului de acţiuni de către acţionarul majoritar (Nova Group-n.red.) la Societatea Comercială de Asigurare Reasigurare Astra SA”.

Şi pachetul majoritar de acţiuni al magazinului Unirea este indisponibilizat, în urma unei cereri de executare silită.

 

Este vorba despre un pachet de 74% din capitalul societăţii UNIREA SHOPPING CENTER S.A, pachet deţinut de Nova Group, firmă a miliardarului Dan Adamescu. Anunuţul a fost făcut chiar de Unirea Shopping Center şi transmis Bursei de Valori, cu solicitarea de oprire de la tranzacţionare a acţiunilor magazinului.

 

În comunicat nu se dau detalii despre creditor sau suma aflată în litigiu, cei de la Unirea Shopping Center spunând doar că există o disproporţie majoră între valoarea de piaţă a acţiunilor Unirea Shopping Center indisponibilizate şi pretinsa creanţă.

Contactat de Money.ro, Radu Mustăţea, preşedintele Directoratului Astra Asigurări nu a dorit să ofere detalii despre cererea de executare silită, dar a declarat că aceasta nu afectează activitatea companiei”.

 

Patronul Nova Group Dan Adamescu nu a putut fi contactat, iar Carmen Adamescu, soţia acestuia, nu a dorit să comenteze.

 

Dan Adamescu ocupă locul patru în topul Forbes al celor mai bogaţi români în acest an, cu o avere de 900 milioane euro -1 miliard de euro şi deţine Hotelul Rex din Mamaia, Unirea Shopping Center din Bucureşti şi Braşov, Astra Asigurări şi aproximativ 15% din acţiunile retailerului de electrocasnice Flamingo. Averea lui Adamescu s-a triplat în 2010 faţă de anul trecut, când era de 300 milioane euro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed