AcasăPoliticAtac dur al PSD la ministrul PNL al Energiei. „Românii nu pot...

Atac dur al PSD la ministrul PNL al Energiei. „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu”

PSD l-a pus pe lista neagră pe ministrul liberal al Energiei. Într-o postare a deputatului social-democrat Mihai Weber, asumată de PSD, Virgil Popescu este făcut incompetent și responsabil pentru toate problemele legate de costurile energiei pentru populație.

De o bună perioadă, social-democrații îl atacă pe ministrul Energiei, Marcel Ciolacu sustinând luni chiar că politicile promovate de Virgil Popescu nu au făcut decât să-i ajute pe băieții deștepți din energie.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, se arată în postarea deputatului PSD preluată pe contul oficial de Facebook al partidului.

„Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, mai scrie liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a declarat luni că liberalii vor să transfere PSD responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în energie, liderul social-democrat susținând că Ministerul Energiei, care este în portofoliul PNL, trebuie să vină cu soluții și explicații.

El a adăugat că liberalizarea din energie „a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie”, acuzând că în ordonanță s-a strecurat o prevedere favorabilă acestora. „Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 450, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca prim-ministrul să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.