Atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis

Jurnalistul Dorin Teodorescu i-a transmis mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unui editorial publicat la site-ul de ştiri Ora de Sibiu.

Ziaristul se întreabă, la începutul articolului, dacă liderul de la Cotroceni mai trăieşte şi mai ales unde „se ascunde de ochiul publicului”.

„Renașterea Sibiului – e-adevărat, cu minusuri, dar și cu mai multe plusuri -, după 2000, vă este și d-voastră datorată. Chiar dacă ați avut antecesori importanți, pe care niciodată nu i-ați recunoscut. Și totuși mi-a fost teamă că nu veți renunța la stilul sfinx de-a vă manifesta ca ales , indiferent și rece la critici, sugestii și opinii binevoitoare. Mi-a fost teamă că nu veți renunța la plecările intempestive în concedii exotice, ca pe vremea când ați fost primarul Sibiului. Și cel mai teamă mi-a fost că nu veți face față comunicării publice specifice Capitalei României. În special, relațiilor cu jurnaliștii bucureșteni, știind că pe ei nu-i veți putea „controla” ca pe cei din Sibiu. Și toate temerile mele, în timp record, s-au dovedit întemeiate. Dar, fiți sigur, nu mă bucur!”
, a scris Teodorescu.

Jurnalistul se arată în acelaşi timp dezamăgit că i-a acordat votul lui Iohannis în noiembrie anul trecut, spunând că acum consideră că președintele i-a făcut de râs pe sibieni.

„Domnule Johannis, iată de ce consider că ne-ați făcut de râs, pe noi, sibienii! V-ați gândit vreodată că sibienii, care v-au ales primarul lor, de patru ori, sunt cartea d-voastră de vizită cea mai convingătoare, ca președinte al României?.

Au trecut nouă luni, în care n-ați făcut nici un pas spre o nouă politică. Nu pentru că n-ați avea potențial de conducător, ci pentru că păreți ținut pe loc de trăsăturile bogatului evanghelic, aroganța seniorială și arivismul narcisiac. Vor spune adversarii d-voastră , unii poate cu siguranța bucuriei inconștiente, că ei știau, de la început, că așa va fi, că nu veți putea fi altul decât ați a fost ca primar. Lor le-aș reaminti că nimeni nu e perfect, iar plusurile realizărilor de la Sibiu puteau fi – la momentul 16 noiembrie 2014 – cel puțin motive de speranțe că veți realiza saltul de la Sibiu, la București, nu doar geografic. Ci, evident, cu concursul conștientizării punctelor slabe pe care destui vi le-au punctat public, între 2000-2014”, mai competează jurnalistul.

Dorin Teodorescu mai spune în editorial că, după nouă luni de la instalarea la Cotroceni, Iohannis „a ajuns de râsul presei bucureștene”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri