x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  35 km/h
  Umiditate

  97%
  Presiune

  33695 hPa
string(7) "general"

Atac pe Champs-Elysées, cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale

Un bărbat neidentificat a deschis focul, joi seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées. Trei polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a decedat, potrivit BFMTV. Și o turistă a fost rănită în schimbul de focuri. Atacatorul a fost ucis, iar preşedintele Franţei a declarat că toate pistele conduc spre un atac terorist.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.04.2017, 7:01 | Actualizat: 21.04.2017, 7:01

Atacul are repercusiuni asupra campaniei electorale. Candidații Marine Le Pen și Francois Fillon și-au anulat mitingurile prevăzute vineri.

 

Angela Merkel reacționează. Cancelarul a prezentat condoleanțe președintelui Franței, François Hollande, a scris pe contul său de Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului federal, Steffen Seibert, citând-o: “Compasiunea mea pentru victime și familiile acestora”.

 

Ministerul de Externe de la Berlin a dat asigurări într-un mesaj că Germania rămâne “cu fermitate și hotărâre alături de Franța”.

 

Presupusul autor al atacului armat era cunoscut poliției. El era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști. Autoritățile au descins, în noaptea de joi spre vineri, la domiciliul său dintr-o suburbie a Parisului.

 

ISIS a revendicat atacul din Paris. 

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul armat de joi seara de pe Champs-Élysées,soldat cu moartea unui poliţist, într-un comunicat publicat de organul ei de propagandă Amaq, relatează AFP.

 

Autorul atacului de pe Champs-Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul şi este unul dintre combatanţii Statului Islamic”, scrie Amaq.

50.000 de poliţişti sunt în alertă în toată Franţa, în vederea alegerilor.