x


 • EUR
  4.6662
  USD
  4.0794
 • 1° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  34 km/h
  Umiditate

  96%
  Presiune

  34270 hPa
string(8) "companii"

Atenție fumători. British American Tobacco vine pe piață cu un nou produs

British American Tobacco (BAT) România lansează glo, produs de încălzire a tutunului destinat fumătorilor adulţi. glo este un dispozitiv care încălzeşte - nu arde – stickuri din tutun la aproximativ 240 °C.

Author: Mihai Voican | Sursa: BUSINESS MAGAZIN | Publicat: 07.12.2017, 14:15 | Actualizat: 07.12.2017, 14:15

Deoarece în cazul glo nu există ardere, aşa cum se întâmplă în cazul ţigărilor tradiţionale, utilizarea glo are potenţialul de a fi mai puţin riscantă decât fumatul, susţine compania.

 

Principalul avantaj al glo faţă de competitorul iQOS, lansat de Philip Morris, susţine BAT, este faptul că glo are un singur aparat, un singur buton, niciun dispozitiv extern de încarcare şi o baterie care, încarcată complet, este suficientă pentru consumul a până la 30 de Neostiks.

 

glo va fi utilizat împreună cu Kent Neostiks™, stickuri din tutun asemănătoare vizual ţigaretelor, dezvoltate exclusiv pentru glo. Kent Neostiks vor fi disponibile în trei arome diferite: „Bright Tobacco” (aromă de tutun), „Citric Mix” (aromă de citrice) şi „Fresh Mix” (mentol).

 

România este prima ţară din Uniunea Europeană în care British American Tobacco lansează glo.

 

BAT a investit peste 2,5 miliarde de dolari în ultimii şase ani pentru dezvoltarea şi furnizarea unor alternative care au potenţialul de a fi considerabil mai puţin riscante decât ţigările obişnuite. La nivel global, peste 1.500 de oameni de ştiinţă, ingineri şi specialişti în tutun lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare ale companiei.