x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3983
string(16) "instant-articles"

Atenție la BANCOMAT! ”Bucla libaneză” face ravagii

O nouă metodă de înşelăciune face victime printre români.

Author: Mihai Voican | Sursa: EMARAMUREȘANUL.RO | Publicat: 19.07.2019, 17:20

Escrocii folosesc metoda „bucla libaneză” în momentul în care oamenii își scot salariile de la bancomat. Inițial, hoții montează la bancomat un mecanism care ‘înghite’ cardul și îl blochează.

 

Unul dintre cei care participă la înșelătorie stă deoparte, iar în momentul în care cardul este înghițit de mecanismul proaspăt montat și omul se panichează, apare imediat așa zisul binevoitor care spune că știe cum să rezolve problema. Practic, hoțul cere pin-ul cardului, iar apoi se preface că încearcă să-l scoată din bancomat. Numai că în cele din urmă spune că nu poate să-l scoată, iar păgubitul pleacă. În câteva minute, hoțul revine la bancomat, deblochează cardul și cu PIN-ul obținut mai devreme scoate nestingherit toți banii din cont.

 

„Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă”, precizează Poliția Română.