AcasăActualitateAtenție mare la această toxină! Un bărbat din România a murit după...

Atenție mare la această toxină! Un bărbat din România a murit după ce a mâncat un simplu aliment

O toxină extrem de periculoasă ar putea fi cauza decesului în cazul unui bărbat de doar 58 de ani din județul Olt.

Un bărbat a ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina în 15 septembrie 2022. Acesta respira greu și tușea, iar ulterior a fost internat la secția ORL. Deși a fost consultat de mai mulți medici de la mai multe specialități, nimeni nu a știu exact ce are acesta.

Ulterior însă, starea bărbatului s-a degradat de la o zi la alta, iar în final, acesta a murit. Diagnosticul confirmat după decesul pacientului a fost acela de intoxicație cu toxină botulinică, iar înainte de a ajunge la spital, bărbatul consumase pește gătit acasă.

„Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.

Ce a mâncat bărbatul înainte de a ajunge la spital?

În cele din urmă, din discuțiile cu membrii familiei pacientului, și după ce aceștia au spus că bărbatul consumase un preparat din pește pregătit acasă (dar din care, ar fi spus rudele, au mâncat mai multe persoane), s-a luat în calcul și intoxicația cu toxină botulinică. Bărbatului i s-au recoltat probe în timpul vieții, însă rezultatele au fost disponibile după ce ce acesta murise în secția Terapie Intensivă.

„Un pacient internat de săptămâna trecută în spitalul nostru, cu stare generală alterată, care pe parcursul internării s-a deteriorat și în principiu nu găseam cauza. A fost consultat de mai mulți medici din cadrul spitalului nostru și s-a ridicat suspiciunea intoxicației cu toxină botulinică în urma discuției și cu familia acestuia, pentru că altfel era destul de greu să ne gândim și la diagnosticul acesta.

S-au recoltat probe biologice care au fost trimise la „Matei Balș”, dacă nu mă înșel, pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii. Din păcate suspiciunea s-a confirmat, pacientul într-adevăr fusese diagnosticat cu toxină botulinică în urma consumării unei conserve de pește sau a unui preparat din pește, cred că făcut la dimiciliu. Pacientul a decedat în cadrul spitalului nostru, în secția de Terapia Intensivă. Din câte știu de la colegii din secția de Boli Infecțioase, nu există niciun antidot pentru toxina botulinică în România în niciun centru medical, s-au interesat de lucrul ăsta cât pacientul era în viață”, a declarat medicul Bogdan Vătu, pentru „Adevărul“.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.