x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(7) "energie"

Atenție MARE! Trebuie să renegociem contractul la gaze! Cum scoatem un preț foarte bun

Dacă furnizorul actual nu vrea să discute, trebuie să ne îndreptăm către altul.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 06.06.2020, 9:53

De la 1 iulie, piața gazelor va fi liberalizată pentru consumatorii casnici, însă mulți nu știu cum să încheie un contract avantajos cu unul dintre cele câteva zeci de furnizori. HotNews.ro a stat de vorbă, în cadrul interviurilor #deladistanță, cu Dumitru Chisăliță, expert în domeniul gazelor și președintele Asociației Energia Inteligentă, despre cum putem alege cea mai bună ofertă de furnizare a gazelor. Acesta a spus, răspunzând întrebărilor cititorilor, că sunt furnizori care pot prezenta oferte înșelătoare.

 

Dumitru Chisăliță, cele mai importante declarații:

 

1 iulie va fi un moment important pentru piața de gaze. Vorbim de 3,4 milioane de gospodării care urmează să treacă dintr-un regim reglementat într-un regim liber. Trebuie să-și ia soarta în mâini și să-și negocieze propriile prețuri.

Faptul că nu există campanie de informare nu este doar suprinzător, ci se încalcă niște tratate internaționale care au fost semnate în 2012. Liberalizarea pieței gazelor naturale avea două anexe. Era vorba de dereglementarea prețurilor și anexa nr. 2 care însemnau circa 40 de programe de campanii de informare a consumatorilor casnici și non-casnici privind această liberalizare. Din păcate aceste campanii nu s-au derulat, deși au fost prevăzute fonduri.

Cel mai des sentiment pe care îl găsim la nivelul consumatorilor este confuzia.

Asociația Energia Inteligentă a început această campanie de 5 ani, cu caravana “Preț corect la gaze” și ne-am întâlnit cu circa 2.000 consumatori față în față.

Conductele de transport sunt bunuri de interes public și le poate folosi oricine contra unei taxe. Plecarea la alt furnizor nu înseamnă debranșarea de la conducta respectivă. Conductele sunt aceleași, este vorba de a schimba doar cel care îți aduce acasă marfa, respectiv gazul natural. Din acest punct de vedere, schimbarea furnizorului nu este o problemă tehnică, nu este o problemă dificilă.

 

Articolul integral pe HOTNEWS