x


  • EUR
    4.8288
    USD
    4.4163
string(4) "auto"

Au apărut IMAGINILE cu noua mașină DACIA! Va fi o evoluție majoră

Jurnaliștii de la motor.es, din Spania, au surprins în trafic noul model românesc.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 16.01.2020, 8:43

Noi fotografii-spion au apărut acum cu noua generație Dacia Sandero, de această dată în Spania, unde se pare că modelul este testat. Jurnaliștii de la motor.es, din Spania, au surprins în trafic noul model românesc.

 

Dacia și Renault testează modelul Sandero înainte de lansarea sa din luna septembrie. Primele fotografii și informații vor fi difuzate în vara acestui an, în timp ce mașina va fi expusă la Salonul Auto din Paris, din toamnă. Până atunci, mașina este supusă ultimelor teste, pentru ca intrarea în producție, în uzina din Mioveni, Argeș, și în cea din Maroc, să fie făcută cu toate setările puse la punct. Până la acest moment, informațiile certe sunt legate de de faptul că Dacia Sandero va fi construită pe noua platformă CMF-B, a Alianței Renault Nissan, iar mașina va avea dimeniuni ușor mărite, în comparație cu actuala generație. Va fi vorba despre o evoluție majoră pentru modelul românesc, deoarece acesta este construit în prezent pe o platformă derivată din modelul Renault Clio, lansat în 1998 și dezvoltat începând din 1996. Chiar dacă platforma sa a fost adaptată și modernizată, aceasta încă mai păstrează repere de la a doua generație Renault Clio, astfel că saltul va fi unul substanțial.

 

Fotografiile surprinse în Spania nu trădează prea mult din detaliile noului Sandero, dar lasă să se vadă proporțiile mașinii, destul de apropriate de cele actuale. Schimbările majore vor fi la capitolul grupului motopropulsor, rulare și frâne, suspensii, dar și la interior, unde Sandero va beneficia de un sistem nou de entertainment, cu un display opțional cu touchscreen. Viitorii proprietari vor avea parte de cele mai noi tehnologii, chiar dacă unele vor fi opționale, contra cost. Unele dintre tehnologiile de pe noul Renault Clio (foto) vor fi disponibile și pentru Dacia Sandero.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO