AcasăActualitateAu găsit casa goală când s-au întors din vacanță. Ce spun polițiștii

Au găsit casa goală când s-au întors din vacanță. Ce spun polițiștii

Doi români din Timişoara, care trăiau de mai mulți ani în Italia, au fost șocați după ce au revenit din concediu şi au găsit casa golită de toată lucrurile de valoare. Au lipsit de acasă trei săptămâni.

Mulţi români pleacă în concendiu în luna august, alegând fie diverse locaţii turistice, fie să îşi revadă familia în România. Problema este că şi hoţii ştiu asta şi este suficientă o mică scăpare pe reţelele de socializare sau faţă de apropiaţi pentru ca infractorii să afle în ce perioadă casele sunt goale.

Tot mai puțini români în România. Câți mai suntem după teribilul an 2020

”Pe 29 august ne-am întors acasă, la Udine, din concediu de la Timişoara unde am stat 3 săptămâni, din data de 6 august. Noi suntem proprietarii unui apartament la Udine pe care l-am găsit spart si jefuit de către hoţi, ni s-a furat aur de 80 de grame care pentru noi avea o valoare sentimentală şi banii părinţilor mei, 6.000 de euro, cu care trebuia să le cumpăr o maşină. Ne-au mai fost furate electrocasnice, telefoane, parfumuri. Vreau să ştie şi alţi români ce se întâmplă când pleci în concediu şi casa rămâne goală”, a povestit timișoreanca.

 

Ce recomandă polițiștii

Poliţiştii le recomandă românilor să ia câteva măsuri minimale pentru a se feri de hoţi şi a-şi ţine în siguranţă bunurile:

  • Nu publicaţi pe reţelele sociale intenţia de a pleca în vacanţă, cu atât mai puţin videoclipuri care ar putea afişa detalii despre vulnerabilităţile proprietăţii;
  • Rugaţi-i pe vecini să vă ridice corespondenţa, astfel încât să nu se acumuleze şi să se vadă că nu este nimeni acasă;
  • Depozitaţi orice obiecte de valoare într-un seif;
  • Instalaţi o alarmă anti-efracţie;
  • Închideţi uşile şi geamurile în mod corespunzător şi dacă puteţi, puneţi bare sau jaluzele de protecţie la geamuri.

    Bulgarii nu ne mai primesc nevaccinați. Se cere certificat digital european

Ultimele Articole