x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(7) "general"

Au RENUNȚAT la salarii mari de la multinaționale pentru a-i educa pe elevii sărmani!

Au renunțat la lumea academică și la joburile bine plătite din multinaționale ca sa ii învețe carte pe cei care nu și-o pot permite. Este vorba despre aproape o suta de învățători și profesori din “Teach for Romania”.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.12.2017, 6:23

De mai bine de un an, aşa arată dimineţile Mironei – învăţătoare ”Teach for Romania” la şcoala din Viscri. Organizaţia non-guvernamentală ”Teach for Romania” pune la dispoziţia sistemului educaţional din România cadre didactice în comunităţile sărace, cu rezultate şcolare scăzute.

 

Mirona este una dintre ele. Tânără este e de loc din Sibiu, acolo unde a terminat şi facultatea de Comunicare. La doar 23 de ani, se hotărăşte să facă voluntariat, pentru a schimba lumea. Trei ani mai târziu, pe când se afla într-o tabără de refugiaţi la graniţa cu Siria, a simţit că trebuie să se întoarcă acasă.

 

Mirona Grigorescu: ”Am avut un declic şi m-am întrebat de ce mă chinui eu să plec departe, când aici la noi avem atâta nevoie, pentru că e important să fie bine acasă. Poate petrec un an în altă ţară, dar după mă întorc tot acasă, că n-am de gând să părăsesc România.

 

S-a întors acasă şi, chiar dacă are studii cât să lucreze în orice corporaţie din Europa pe bani frumoşi,  a ales să vină la ţară, într-o comunitate nevoiaşă. Vrea să-i înveţe carte pe copilaşii care abia şi-o pot permite.

 

mai multe, pe StirilePROTV